Des del 2012 s’han celebrat 12 edicions del Programa, que cada any s’ha centrat en una temàtica diferent:

Participants
Va comptar amb la participació de vint grups formats per personal investigador de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Projectes guanyadors
El projecte Ads on Demand, dels investigadors Marco Pedersoli, Pep Gonfaus, Jordi Gonzalez i Xavier Roca, va ser el guanyador del concurs. El segon premi el va obtenir el projecte Knowxel, una plataforma “crowdsourcing” basada en dispositius mòbils orientada a potenciar la comunicació entre clientes i usuaris, desenvolupada pels investigadors Ariel Amato, Felipe Lumbreras i Angel Sappa. I el tercer premi va ser per Amblife, dels investigadors Edén Corrales, Jordi Marín i Mónica Ramírez, que es basava en la creació d’un sistema per detectar automàticament caigudes.

Casos d’èxit
D’entre tots els projectes que van participar s’han constituït tres empreses: Ad on Demand, Maxfactory i Knowxel.

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 52 investigadors de 13 centres de recerca i departaments de la UAB. Es van desenvolupar 16 projectes de base biològica. Els temes van ser molt diversos com ara un software de suport per a procediments endoscòpics, un sensor per a la detecció d’infeccions virals o un tractament per a residus orgànics industrials.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser My Stone, un classificador de pedres de ronyó desenvolupat pels investigadors Francisco Blanco, Montserrat López-Mesas, Manuel Valiente, Joan Serrat i Felipe Lumbreras. Celifast, un biosensor per al diagnòstic de la malaltia celíaca va guanyar el segon premi. El tercer guardó va ser per una consultoria d’inspecció càrnica anomenada Servei de Suport a Escorxadors (SECS).

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 50 investigadors d’11 centres de recerca i departaments de la UAB. Es van desenvolupar 10 projectes, tots ells al voltant de la temàtica mediambient i sostenibilitat energètica.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser AEinnova, una solució energètica basada en la generació d’energia elèctrica mitjançant l’aprofitament de la calor residual. El segon premi d’aquesta edició va estar per Blue Human Photonics, un sistema de gestió intel·ligent de la il·luminació LED per Smart Bluetooth. Finalment, OnaSensLifeva obtenir el tercer premi del concurs amb un equip per al control de la Legionel·la.

Patrocinadors
Com a novetat la tercera edició del programa va contar amb la participació de dues empreses patrocinadores del sector, Aqualogy i Fluidra.

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 34 investigadors de 7 centres de recerca i departaments de la UAB. Es van desenvolupar 9 projectes, tots ells en noves aplicacions per al sector aeroespacial.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser 2DEDGE, una plataforma de producció contínua de grafè de qualitat. El segon premi d’aquesta edició va estar pel projecte OISensing, un nou material anomenat BL (Bi-Layer) Film, completament orgànic i sensible a la radiació infraroja. Finalment, Smart Coding Tech va obtenir el tercer premi del concurs amb una solució innovadora per a la transmissió ràpida de dades i l’emmagatzematge eficient.

Patrocinadors
GTD, Sener i AirLiquide 

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 30 investigadors de 8 centres de recerca i departaments de la UAB. Es van desenvolupar 8 projectes, tots ells de l’àmbit de les indústries culturals, creatives i basades en l’experiència.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser Digitus II, una plataforma de lectura i anàlisis de documents manuscrits. El segon premi d’aquesta edició va estar pel projecte Caduf, un servei de gestió i valorització del patrimoni paisatgístic. Finalment, Zephyrus va obtenir el tercer premi del concurs amb un kit professional de desinfecció per anòxia per a bens patrimonials.

Patrocinadors
Com en les edicions anteriors, aquest programa va contar amb la participació de tres empreses i institucions patrocinadores del sector, Sincrotró Parc, AirLiquide, Primavera Sound, Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola.

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 34 investigadors de 15 centres de recerca i departaments de la UAB i de la XRB. Es van desenvolupar 9 projectes, tots ells de l’àmbit de la Biotecnologia industrial i la Biomedicina.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser Nanoplastics. El segon premi d’aquesta edició va estar pel projecte Res-kit. Finalment, l’empresa Ovatec va obtenir el tercer premi del concurs.

Patrocinadors
Barcelona Synchrotron Park, Roche, Air Liquide i l’Ajuntament de Sant Cugat.

Més informació

Participants
Va comptar amb la participació de 38 investigadors de 17 centres de recerca, hospitals i departaments de la UAB. Es van desenvolupar 8 projectes.

Projectes guanyadors
El projecte guanyador va ser per PowerLearn, una plataforma en línia per a la detecció dels trastorns del neurodesenvolupament que afecten el rendiment escolar. El segon premi va ser per NAT-FM, una intervenció psicològica per al tractament de persones diagnosticades de fibromiàlgia. El tercer premi va ser pel projecte B2 GAME, promogut pel servei d’Infermeria en Salut Mental de l’Hospital de Sant Pau, que proposaven un joc de taula per amenitzar el temps a aquests pacients disminuint així els seus nivells d’ansietat i les seves demandes al personal.

Patrocinadors
Aquest programa va comptar amb la participació d’empreses i institucions patrocinadores: Sincrotró Park i l’Ajuntament de Sant Cugat.

Participants
Va comptar amb la participació de 30 investigadors de 14 centres de recerca, empreses i entitats. Es van desenvolupar 6 projectes.

Projecte guanyador
El projecte guanyador va ser el projecte Greene 3D, centrat en el desenvolupament de material sostenible destinat a la impressió 3D a partir de residus orgànics i bioplàstic. El segon premi se’l va endur Cerclab, un laboratori 4.0 que té l’objectiu d’aprofitar el plàstic reciclat per crear nous productes de valor.

Patrocinadors
Aquesta edició va ser una iniciativa del Parc de Recerca UAB i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Va comptar amb la participació de dues entitats patrocinadores: el Synchtrotron Park i l’Ajuntament de Cerdanyola.

Més informació

Participants
Hi van participar una quinzena d’investigadors i investigadores de l’Esfera UAB com, l’Institut de Neurociències de la UAB, l’Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC, la Facultat de Ciències i l’Escola d’Enginyeria de la UAB, o la Facultat de Farmàcia de la UB i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

Projecte guanyador
D’entre els sis projectes presentats, MitoTreat va ser seleccionat com la millor iniciativa innovadora. Aquest projecte proposava el reposicionament d’un fàrmac per al tractament de la malaltia mitocondrial, un grup de patologies mortals minoritàries que afecten un de cada 5.000 naixements i que estan causada per alteracions greus de la maquinària mitocondrial, implicada en la generació d’energia de les cèl·lules.

Patrocinadors
Aquesta edició es va organitzar juntament amb la Xarxa de Referència en Biotecnologia. Va comptar amb el patrocini de Palex, Laboratoris ERN, Barcelona Synchrotron Park, Uriach i Minoryx Therapeutics.

Més informació

Participants

Aquesta edició va comptar amb la participació de 20 investigadors i investigadores de 5 grups i centres de recerca del campus. A través de grups multidisciplinaris van desenvolupar 6 projectes. 

Projecte guanyador
Cellupack va ser elegit el projecte més innovador, d’entre els sis projectes presentats, Cellupak va ser seleccionat com la millor iniciativa innovadora. Aquest projecte proposava un material derivat de la cel·lulosa com a substitut del plàstic per fer diferents envasos d’un sol ús. Aquest material és biodegradable, soluble i té una empremta ecològica mínima.

Patrocinadors
Aquesta edició estar patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba. També es va emmarcar dins el projecte europeu Higher i va comptar amb la col·laboració d’Innoapat.

Més informació

Participants

Aquesta edició va comptar amb la participació de 23 investigadors i investigadores de grups i centres de recerca del campus. A través de grups multidisciplinaris van desenvolupar 5 projectes. 

Projecte guanyador
WaBiRe va ser el projecte guanyador, amb la seva idea de negoci per donar resposta a un repte de l’Ajuntament de Sant Cugat per reaprofitar l’excedent de biomassa forestal de Collserola. WaBiRe proposa la producció d’àcid glicòlic, molt utilitzat per la indústria cosmètica, per mitjà de biosíntesi, només fent servir la matèria orgànica natural en la biotransformació.

Patrocinadors
Aquesta edició es va organitzar dins el projecte europeu SeeRRI i va comptar amb el patrocini del Barcelona Synchrotron Park i l’Ajuntament de Sant Cugat, i el suport de Catalunya Emprèn i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més informació

Participants

Aquesta edició va comptar amb la participació de 9 investigadors i investigadores de grups i centres de recerca del campus. A través de grups multidisciplinaris van desenvolupar 3 projectes. 

Projecte guanyador
El millor projecte va ser MP Food Watching, desenvolupada per Begonya Marcos, investigadora de l’IRTA, i Oscar Moriones, investigador de l’ICN2. Els investigadors van proposar una solució innovadora per determinar la presència de microplàstics en els aliments, a través d’una metodologia basada en tecnologia de visió hiperespectral.

Patrocinadors
Aquesta edició va comptar amb el suport de Quadpack, Agbar i l’Ajuntament de Sant Cugat. També amb el suport de Catalunya Emprèn, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i del Banc Santander.

Més informació

Participants

Aquesta edició va comptar amb la participació de 10 investigadors i investigadores de grups i centres de recerca del campus. A través de grups multidisciplinaris van desenvolupar 4 projectes. 

Projecte guanyador
El millor projecte va ser SORTEX, que proposa identificar i separar les fibres dels teixits per afavorir la circularitat dels residus tèxtils. Aquest equip desenvoluparia una tecnologia que, acompanyada d’una base de dades de les diferents fibres, s’aplicaria a la recollida selectiva o als estocs dels productors de tèxtils. La seva solució fa un anàlisi molecular de les fibres i, després, les classifica de forma automàtica. Integren l’equip Rafa Valdés, doctorand en Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB; Gemma Rius, investigadora de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona i Ivan Hortigüela, doctorand en Dret de la Universitat Rovira i Virgili.

Patrocinadors
Aquesta edició ha estat patrocinada per l’Ajuntament de Sant Cugat i ha comptat amb el suport de Catalunya Emprèn, el Banco Santander i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A més, forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial “HubB30, més enllà de la circularitat”, que vol transformar el territori de l’entorn de l’eix viari de la B30 en un espai capdavanter en polítiques i accions de desenvolupament sostenible.

Més informació

CAT