Els reptes de les empreses patrocinadores són: 

New ingredients for health and animal welfare. The objective of this challenge is the improvement of intestinal health to reduce the use of antibiotics and zinc oxide to reduce resistance to antibiotics. The company looks for all kinds of ingredients that can be added to feed or animal drink water to promote intestinal health and animal welfare.

New methods, ingredients and/or techniques to improve the bioavailability and/or stability of the active nutritional ingredients. For example, to stabilize water-soluble nutritional ingredients highly sensitive to degradation (alkaline pH, temperature, light, etc.) without affecting their solubility in liquid matrices.

Els reptes definits al laboratori d’idees són:

 Disminuir l’ús d’antibiòtics

  • La cerca del benestar animal fent especial focus en els nivells d’estrès, les incidències en salut, les relacions del bestiar amb el medi, entre d’altres.
  • La creació de kits de diagnòstic ràpid i econòmic en veterinària.
  • Tractaments alternatius per a la salut animal, com ara els probiòtics.
  • Sistemes de depuració de residus, antibiòtics i resistències microbianes, d’aigües residuals.
  • Programes de formació.

  Reduction of food waste

  • Receptes d’aprofitament per reduir el malbaratament.
  • Envasos intel·ligents i sistemes de detecció eficients de l’estat dels aliments.
  • Modificacions legislatives i sistemes d’etiquetatge.
  • Una segona vida dels aliments no aptes per al consum humà.
  • Canals curts de comercialització.

  Alimentació personalitzada:

  • L’estudi de les propietats organolèptiques dels aliments i fent un mapejat sensitiu per fomentar el plaer.
  • L’exploració de les tendències de retrocés incloent la descodificació científica del coneixement popular, la valorització de les espècies autòctones, el foment del consum de temporada, o el coneixement de la història i la cultura gastronòmica.
  • Informació fiable versus les fake news.
  • Dietes personalitzades.
  • Detecció de components de risc alimentaris en plats cuinats.

  Reducció de plàstics

  • El disseny de nous materials amb menor impacte pel medi ambient.
  • La gestió del consum a granel.
  • La transparència i el tracking dels residus plàstics.
  • La reutilització dels plàstics.
  • Una nova legislació sobre el segon ús dels plàstics.
EN
CAT EN