Vols descobrir noves solucions de mercat per combatre els microplàstics?

L’acte final de la 12a edició del Programa de Generació d’Idees se celebrarà el dimecres 15 de desembre, a les 11.00h, i s’emetrà pel canal de Youtube del Parc de Recerca UAB.

Els projectes finalistes

Qu4tRevolen fomentar la utilització d’un envàs reutilitzable per tal d’eliminar els envasos d’un sol ús. Proposen una logística de distribució i recuperació dels contenidors, així com un circuit de neteja. Consulta el resum executiu del projecte

EMANS (Easy Micro And Nanoplastic Sampling): han desenvolupat un innovador dispositiu de mostreig, el Plastiker, per mostrejar microplàstics en diferents superfícies de forma ràpida i segura. Consulta el resum executiu

MP Food Watching: ofereixen una solució innovadora per determinar la presència de microplàstics en els aliments, mitjançant una metodologia basada en la visió hiperespectral. La innovació és que permet fer l’anàlisi directa dels aliments reduint el temps i el cost del procés. Consulta el resum executiu

Acte de lliurament de premis

11.00 h – 11.05 h Benvinguda 
A càrrec d’Armand Sánchez, vicerector de Recerca i de Transferència.

11.05 h – 11.10 h Presentació del jurat i del programa Generació d’Idees
Júlia Palma i David Hernández, coordinadors del programa.

El jurat estarà format per:

  • Verónica Kuchinov: emprenedora i sòcia de l’empresa Símbiosy. És especialista en simbiosis industrial i en eficiència de recursos per a l’economia circular.
  • Ricardo Marcos: catedràtic emèrit de Genètica a la UAB, on també dirigeix el Grup de Mutagènesi, reconegut per la Generalitat.
  • Mireia de Mas: directora de projectes a SEASTAINABLE VENTURES, una plataforma Venture Builder sobre economia blava.

11.10 h – 11.55 h Presentació dels tres projectes finalistes

11.55 h – 12.10 h Ponència sobre el projecte europeu Plasticheal: “Els riscos de la contaminació per microplàstics i nanoplàstics”

Tones de partícules plàstiques d’una mida menor a cinc mil·límetres, els anomenats micro i nanoplàstics, contaminen actualment els sòls, les aigües i l’aire de tot el món, posant en risc la salut del medi ambient, els animals i les persones. Tenir un millor coneixement dels nivells als quals estem exposats, i les possibles conseqüències, ens permetrà dissenyar accions encaminades a controlar aquesta contaminació i, d’aquesta manera, protegir el medi ambient i les persones.

12.10 h – 12.30 h Entrega de premis

CAT
EN CAT