Els reptes de les empreses patrocinadores són: 

Nous ingredients per a la salut i benestar animal. L’objectiu d’aquest repte és la millora de la salut intestinal per disminuir la utilització d’antibiòtics i d’òxid de zinc per reduir la resistència als antibiòtics. Es busquen tot tipus d’ingredients que es puguin afegir al pinso o a l’aigua de beguda dels animals per promoure la salut intestinal i el benestar animal.

Nous mètodes, ingredients i/o tècniques per a millorar la biodisponiblitat i/o estabilitat dels ingredients nutricionals actius. Com per exemple,  per estabilitzar ingredients nutricionals hidrosolubles altament sensibles a la degradació (pH alcalí, temperatura, llum, etc.) sense afectar la seva solubilitat en matrius líquides.

Els reptes definits al laboratori d’idees són:

 Disminuir l’ús d’antibiòtics

  • La cerca del benestar animal fent especial focus en els nivells d’estrès, les incidències en salut, les relacions del bestiar amb el medi, entre d’altres.
  • La creació de kits de diagnòstic ràpid i econòmic en veterinària.
  • Tractaments alternatius per a la salut animal, com ara els probiòtics.
  • Sistemes de depuració de residus, antibiòtics i resistències microbianes, d’aigües residuals.
  • Programes de formació.

  Reducció del malbaratament alimentari

  • Receptes d’aprofitament per reduir el malbaratament.
  • Envasos intel·ligents i sistemes de detecció eficients de l’estat dels aliments.
  • Modificacions legislatives i sistemes d’etiquetatge.
  • Una segona vida dels aliments no aptes per al consum humà.
  • Canals curts de comercialització.

  Alimentació personalitzada:

  • L’estudi de les propietats organolèptiques dels aliments i fent un mapejat sensitiu per fomentar el plaer.
  • L’exploració de les tendències de retrocés incloent la descodificació científica del coneixement popular, la valorització de les espècies autòctones, el foment del consum de temporada, o el coneixement de la història i la cultura gastronòmica.
  • Informació fiable versus les fake news.
  • Dietes personalitzades.
  • Detecció de components de risc alimentaris en plats cuinats.

  Reducció de plàstics

  • El disseny de nous materials amb menor impacte pel medi ambient.
  • La gestió del consum a granel.
  • La transparència i el tracking dels residus plàstics.
  • La reutilització dels plàstics.
  • Una nova legislació sobre el segon ús dels plàstics.
CAT
EN CAT